Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис се срещна с израелския си колега

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис се срещна с израелския си колега
Коментари Харесай

Мицотакис обсъди с Нетаняху рисковете от конфликта

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис се срещна с израелския си сътрудник Нетаняху. Двамата разискаха рисковете от разгръщане на военния спор, както и цялостната поддръжка на Атина към Израел.

" Гърция поддържа правото на самозащита на Израел в границите на интернационалното филантропично право ", съобщи министър председателят Мицотакис на среща с Нетаняху, предават гръцките медии. Според гръцкия министър председател " Никаква военна интервенция не може да размени едно жизнеспособно политическо решение “.

Посещението на Мицотакис в Израел, както и срещата му с израелския му сътрудник Нетаняху до последния миг се пазеше в цялостна загадка от основание за сигурност.

Гръцкото държавно управление и народът на страната изцяло поддържат справедливата идея на Израел, предава в репортаж от срещата държавната телевизия ЕРТ.

По непотвърдена от публични източници информация двамата министър председатели са разискали и риска от мигрантска вълна към Европа вследствие на военните дейности в Газа.

Посланикът на Израел в Атина заяви, че гръцкият министър председател е провел среща с родственици на заложници на " Хамас ", като е подчертал, че европейската дипломация работи интензивно за спасението на хората.

От централата на гръцката комунистическа партия разясниха визитата на Мицотакис в Израел като " провокация и съучастничество в закононарушение ".

В Гърция всекидневно се организират демонстрации както в поддръжка на палестинците, по този начин и в поддръжка на Израел.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР