Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис се споразумя за внос на втечнен

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис се споразумя за внос на втечнен
Коментари Харесай

Гръцкият премиер Мицотакис се споразумя за внос на втечнен природен газ от Катар


Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис се споразумя за импорт на полутечен природен газ от Катар. Синьото гориво ще се транзитира и към други европейски страни. Гърция се трансформира в стратегически сътрудник на Катар за импорт на полутечен природен газ за Балканите и Европа, съобщи министър председателят Кириакос Мицотакис. Гърция може да одобри доставките на полутечен газ на остров Ревитуза, където се намира терминалът за предпазване и обработка на горивото, посочи енергийният министър Костас Скрекас. 

България има съглашение с Атина при нужда да се транспортира газ от Ревитуза до българската енергийна система. С терминала при Александруполис, който се построява, ще се ускори енергийната сигурност на Балканите, оповестяват енергийни специалисти, като напомнят, че България има 20 % от акциите на терминала. 

Засега визитата на премиера Мицотакис се прави оценка в Гърция като " извънредно потребна " без да се прецизира какво количество полутечен природен газ е допустимо да бъде импортирано от Катар. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР