Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис предупреди гражданите на страната, че ако

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис предупреди гражданите на страната, че ако
Коментари Харесай

Гръцкият премиер: Останете си вкъщи или ще платим скъпо за това

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис предизвести жителите на страната, че в случай че бъдат облекчени ограниченията за блокиране „ ние ще платим за това “, казвайки, че април ще бъде най-критичният месец в битката против разпространяването на ковид, цитира думите му електронното издание на атинския вестник Kathimerini, предава " Фокус ".
" Ние не сме при започване на края, а в края на началото ", сподели Мицотакис пред Народното събрание и прикани хората да останат вкъщи.
Гръцките управляващи са затворили заведения за хранене, питейни заведения, магазини, детски площадки, учебни заведения, търговски центрове, университети и фитнес зали, с цел да спрат разпространяването на новия ковид.
„ Април ще бъде най-критичният месец, в случай че се отпуснем, ще платим за това и не би трябвало да допуснем това да се случи “, сподели Мицотакис и добави, че Гърция до момента заобикаля „ трагичните събития “, следени в Италия, Испания и Съединени американски щати,
Гърция, която записва първия си случай на ковид в края на февруари и предприе ранни ограничения за преодоляване на огнището, регистрира 1415 доказани случая до момента и 50 смъртни случая.
Очаква се внезапното прекъсване на икономическите действия през март да вкара страната в режесия, като производството понижава с най-бързите темпове от юли 2015 година, което докара до края на съвсем три години напредък.
Мицотакис призна, че строгите ограничения за блокиране оказват съществено въздействие върху стопанската система. „ Но крайната цел беше да спечелим време и да се уверим, че системата на публичното опазване на здравето може да издържи пандемията, заобикаляйки срив “.
" Засега гърците съумяват в това ", сподели той.
Той сподели, че обстановката е доста по-лоша в други европейски страни като Холандия, където първият нов случай на ковид е доказан по същото време като в Гърция, само че където има 10 пъти повече интубирани пациенти в лечебни заведения.
Каква е обстановката с ковид у нас и по света може да следите ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР