Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис представи набор от мерки за компенсиране

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис представи набор от мерки за компенсиране
Коментари Харесай

В Гърция плащат 150 хиляди евро на хора с изпепелени от пожарите къщи

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис показа набор от ограничения за компенсиране и поддръжка на засегнатите от горските пожари в страната през последните седмици, откакто те бяха одобрени на среща на кабинета във вторник вечерта, написа Kathimerini, съобщи организация " Фокус ".

Наборът от ограничения, които той разгласи, включва неотложно обезщетение и прекъсване на финансовите отговорности за всички жертви на пожар, планове за възобновяване и средносрочни и дълготрайни проекти за възобновяване на продуктивните основи на островната стопанска система. Държавата ще заплати до 150 000 евро на тези, които са изгубили къщите си. Кандидатите би трябвало да попълнят заявление в платформата arogi.gov.gr, което ще влезе онлайн след 18 август.

Що се отнася до фирмите, наранени от пожарите, те „ ще бъдат обезщетени за 70% от загубите си, като 20% ще бъдат дадени като задатък “. Засегнатите от пожарите ще бъдат освободени от заплащането на налог върху собствеността ENFIA, както и обществено обезпечаване и данъчни вноски. Държавата ще предлага и дотации за отдаване чартърен. Земеделските стопани, наранени от горските пожари, ще получат 4000 евро. Докато пожарът в Евбея бушува за осми ден във вторник, той разгласи и стратегия за регенерация на острова. Програмата ще се следи от инженера по геодезия Ставрос Бенос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР