Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис повтори искането на Атина да бъде

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис повтори искането на Атина да бъде
Коментари Харесай

Гърция държи да присъства на преговорите за Либия

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис повтори настояването на Атина да бъде включена във всеки нов кръг от договаряния по отношение на обстановката в Либия, като означи, че не е било вярно Гърция да бъде изключена от полемиките, извършени в Берлин предходната седмица.
" Имах доста почтена полемика с канцлера [Ангела] Меркел ", сподели той пред Politico. „ Мисля, че беше неточност, че Гърция не беше поканена. “
" Искам да бъда доста явен: Гърция е най-близката съседка на Либия, тя е опора на стабилността... Ние не сме част от казуса, ние сме част от решението ", добави той, като означи, че въпросът не е стеснен до вътрешните битки за власт в Либия.
Мицотакис повдигна въпроса за либийско-турското съглашение за морските зони, като съобщи, че това е „ съглашение, което считаме за изцяло нелегално “.
Попитан за желанията на Турция да прави сондажи в изключителната икономическа зона на Кипър, съгласно изданието той е споделил: „ Време е Европа да обърне малко повече внимание на това, което се случва в нашия завършек на света. “
Що се отнася до миграцията, гръцкият министър председател споделя, че Атина чака новото предложение от Европейската комисия.
Тогава Атина ще потърси финансова поддръжка и ще форсира обработването на молбите за леговище, които са се натрупали вследствие на закъсненията на предходната администрация, казава още Мицотакис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР