Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис подкрепи усилията на Република Северна Македония

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис подкрепи усилията на Република Северна Македония
Коментари Харесай

Гърция подкрепя усилията на Северна Македония и Албания за присъединяване към ЕС

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис поддържа напъните на Република Северна Македония и Албания за присъединение към Европейски Съюз, съобщи Асошиейтед прес.

На Четвъртата среща на високо ниво в Солун Мицотакис сподели, че "въпреки запасите ", вратите на Европейски Съюз остават отворени за двете страни.

Миналия месец Европейски Съюз не съблюдава обещанието си да стартира договаряния по присъединение с Тирана и Скопие, поради запасите на няколко страни, отпред с Франция.

Кириакос Мицотакис сподели, че Гърция желае и двете й съседки да влязат в Европейски Съюз и изрази убеденост, че техните старания ще донесат резултат в избран миг.

Гръцкият министър председател приказва на конгрес в Солун, на който участва и министър председателят на Северна Македония Зоран Заев. България е показана на срещата от премиера Бойко Борисов.

Зоран Заев сподели пред публицисти, че Мицотакис е заречен да приказва с други европейски водачи, в това число с президента на Франция Еманюел Макрон, за кандидатурата на Северна Македония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР