Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис опроверга медийни публикации, че се очаква

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис опроверга медийни публикации, че се очаква
Коментари Харесай

Мицокатис опроверга съобщенията за пълна карантина в Гърция

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис опроверга медийни изявления, че се чака въвеждане на цялостна карантина.

Маските са наложителни съвсем на всички места. Полицията всеобщо глобява за непокорство.

Правителството в Атина не разисква въвеждане на цялостна карантина, съобщи в послание Мицотакис, като отговори на голям брой медийни изявления за затваряне на области и възбрана за пътешестване.

" Понеже се усилва рискът за публичното здраве, ви приканвам за още по-голямо внимание и самоконтрол, без да се вкарват нови ограничения в цялата страна. Нека прецизно да изпълняваме въведените до момента ограничения. Ще прилагаме местни ограничения, в случай че и когато се наложи тук-там. Само в области, които демонстрират висок растеж на заразяване ", уточни гръцкият министър председател.

В последните дни област Атика е на високо равнище по предаване на болестта, демонстрират данни на здравното министерство. Лекарите фиксираха като главно огнище на заразяване градският превоз. В отговор на актуалната обстановка министерството на превоза пусна още 500 рейса в региона, с цел да се ограничи скупчването на хора в пиковите часове.

В центъра на Атина има регистрирани дейни 900 носители на болестта. Оборудват се карантинни хотели за настаняване на носители на вируса със слаби признаци.

За 24 дни от септември жертвите на ковид са 100 в Гърция. В последното денонощие позитивни проби са дали нови 342-ма души.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР