Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис опроверга медийни публикации, че се очаква

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис опроверга медийни публикации, че се очаква
Коментари Харесай

Гръцкият премиер опроверга публикации за въвеждане на пълна карантина

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис опроверга медийни изявления, че се чака въвеждане на цялостна карантина в страната, предава. 

" Правителството в Атина не разисква въвеждане на цялостна карантина. Понеже се усилва рискът за публичното здраве, ви приканвам за още по-голяма внимание и самоконтрол без да се вкарват нови ограничения в цялата страна. Нека прецизно да изпълняваме въведените до в този момент ограничения. Ще прилагаме местни ограничения,ако и когато се наложи тук-там. Само в области, които демонстрират висок растеж на заразяване ", заяви в послание министър председателят Мицотакис.

В последните дни област Атика е на високо равнище по предаване на болестта, демонстрират данни на здравното министерство. Лекарите фиксираха като главно огнище на заразяване градския превоз. В отговор на актуалната обстановка министерството на превоза пусна още 500 рейса в област Атика, с цел да се ограничи скупчването на хора в пиковите часове.

Маските са наложителни съвсем на всички места, а полицията всеобщо глобява за непокорство на ограниченията. В центъра на Атина има регистрирани дейни 900 носители на болестта. Оборудват се карантинни хотели за настаняване на носители на вируса със слаби признаци. 

За 24 дни от септември жертвите на ковид са 100 в Гърция. През последното денонощие позитивни проби са дали нови 342-ма души. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР