Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви, че страната е във война

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви, че страната е във война
Коментари Харесай

Мицотакис: Ние сме във война с пожарите

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис разгласи, че страната е във война с пожарите. Родос и Корфу са двата гръцки острова, където огнената буря принуди управляващите да провеждат най-мащабната акция по евакуация в историята на страната. Пострадали няма.

Премиерът Кириакос Мицотакис съобщи в Народното събрание, че страната ще се възвърне от вредите и благодари на силите, взели участие в евакуацията на хиляди туристи, които не са позволили никой да пострада.

" Напълно прям съм, ние сме във война. Цялото внимание е ориентирано към потушаването на пожарите. Ще изградим това, което изгубихме в огнената буря, ще обещетим хората, които пострадаха ", посочи Мицотакис.

За следващ ден стотици пожарникари, доброволци и военни елементи се борят с огнената буря на остров Родос. Изгоряха стотици къщи, хотели и заведения, големи са вредите на горски масиви. Част от огъня е локализиран, само че не може да бъде сподавен поради мощния вятър, оповестяват управляващите. Хиляди туристи напуснаха острова със самолетите, изпратени от европейски страни.

На остров Корфу също тече евакуация в селата наоколо до огнения фронт. Единствената опция да се напусне острова е по море с лодки и кораби на гранична защита. Основно се гаси по въздух със съмолети и хеликоптери. Кметът на северната част на острова съобщи, че има данни за умишлени полежи.

Още над 60 огнища се разгоряха през днешния ден в цялата страна, само че са отчасти овладяни, оповестяват от дирекция на полицията. Утре се чака ново повишаване на температурите в цялата страна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР