Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви, че сдруженията на феновете на

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви, че сдруженията на феновете на
Коментари Харесай

Гръцкият премиер Мицотакис иска закриване на фенклубовете в страната

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис разгласи, че сдруженията на почитателите на футболни тимове ще бъдат закрити и сменени с публични сдружения, които ще работят в централата на всеки клуб, съобщи националната телевизия ЕРТ.
Прочетете още
Мицотакис направи това изявлениe през днешния ден, след приключването на поредност от срещи с присъединяване на президента на УЕФА Александър Чеферин, гръцки министри и притежателите на гръцките грандове Олимпиакос, Панатинайкос, АЕК и ПАОК. Всичко това се случва в подтекста на нещастието през предходната седмица с убития почитател на АЕК в атинското предградие Неа Филаделфия след хулигански сбивания с ултраси на Динамо (Загреб).

Министър-председателят съобщи, че полицията поема контрола над вратите на проведените почитатели, които основават проблеми, и добави, че въпросните фенклубове ще бъдат затворени, в случай че е належащо. По думите му за всеки тим ще има единствено една асоциация, която ще предстои на полицейски инспекции.

Мицотакис предизвести, че като последна мярка, в случай че се наложи, тимовете могат да бъдат изключвани от европейските надпревари. Той обаче изрази вяра, че събитията няма да доведат до сходно решение.

“Виновниците за случилото се в Неа Филаделфия ще бъдат открити и осъдени “, акцентира Мицотакис, визирайки кървавите конфликти сред почитатели на Динамо (Загреб) и АЕК Атина край гръцката столица на 7 август, при които 29-годишен гръцки последовател на АЕК Атина беше погубен.

“Оперативният неуспех не би трябвало да се повтаря “, добави министър председателят, като имаше поради обстоятелството, че гръцките управляващи бяха издали възбрана за нахлуване на хърватски ентусиасти в страната, само че в последна сметка полицията не е могла да ги попречва.

По-рано през днешния ден президентът на УЕФА Александър Чеферин също бе безапелационен в осъждането на футболното безчинство. “Що за човек може атакува различен човек поради фланелка? Това е ракът на футбола. Не ги наричайте почитатели. Това би трябвало да спре. Насилието и хулиганството са проблем освен на Гърция, само че и на Европа и отвън нея. Ще създадем всичко по силите си, с цел да подсигуряваме, че нищо сходно няма да се повтори ”, разяснява той.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР