Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обвини Турция, че е заплаха за

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обвини Турция, че е заплаха за
Коментари Харесай

Премиерът на Гърция в Израел: Турция е заплаха за регионалния мир

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис упрекна Турция, че е " опасност за районния мир " след продължителни диалози в Йерусалим с израелския си сътрудник Бенямин Нетаняху, оповестява " Франс прес ".

В първото си пътешестване в чужбина от началото на епидемията от новия ковид, Мицотакис осъди " агресивното държание на Турция в Източното Средиземноморие ".

" Смятаме тази активност за опасност за районния мир и непоклатимост ", акцентира Мицотакис пред публицисти след срещата с Нетаняху.
 Военният министър на Гърция разгласи подготвеност за война с Турция
Военният министър на Гърция разгласи подготвеност за война с Турция

Ново изостряне на напрежението сред съседките на България

Заедно с Кипър, Израел и Гърция подписаха съглашение през януари за създаване на газопровод по дъното на морето от Източното Средиземноморие до Европа.

Турция се опълчи на съглашението и изпрати кораби за сондажи за енергийни находища край Кипър, до момента в който предходната седмица турската войска организира въздушни и военноморски учения в Източното Средиземноморие.

" Аз разисках с премиера неотдавнашните произшествия с нелегално и провокативно турско държание по нашите морски и сухопътни граници ", означи гръцкият министър председател, застанал до Нетаняху.

Мицотакис също по този начин разкритикува " дестабилизиращите резултати, които Турция изигра по отношение на връзките си с Либия ".
 Турция изключва война с Гърция поради морските разногласия
Турция изключва война с Гърция поради морските разногласия

Акар: Гърците не биха желали война с Турция... опитваме се да запазим успокоение

Анкара поддържа приетото от Организация на обединените нации държавно управление на националното единение със седалище в столицата Триполи, което повече от година водеше борба против офанзивата на ген. Халифа Хафтар, който управлява източната част на Либия.

Турция изпрати системи за противовъздушна защита, дронове и сирийски бунтовници в поддръжка на либийското държавно управление, с което подкрепя силите му да си стъпят на краката и да отбележат военни триумфи против силите на Хафтар.

Турското държавно управление в допълнение подписа противоречиво съглашение предходната година с държавното управление на националното единение, според което Анкара придобива правата върху богатите на газ региони на Средиземно море, съглашение, наречено от Мицотакис " изцяло незначително ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР