Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обеща на туристите, които трябваше да

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обеща на туристите, които трябваше да
Коментари Харесай

Мицотакис обеща на туристите, които трябваше да се евакуират една безплатна седмица ваканция

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис даде обещание на туристите, които трябваше да се изтеглят по време на пожарите на остров Родос, една безвъзмездна седмица почивка, заяви " Етнос ".

Премиерът изясни в изявление за " Good Morning Britain ", че искащите туристи ще могат да се върнат на Родос напролет, с цел да се насладят на острова и хубостта му.

" Гръцкото държавно управление, в съдействие с локалните управляващи, ще предложи една седмица безвъзмездни почивки на Родос идната пролет или есен за всички, които изтеглиха поради пожарите ", сподели Мицотакис тази заран, говорейки по английския канал ITV.

Той заяви, че заплахата е отминала. Отбеляза също, че въпросът с горските пожари не е единствено гръцки, а средиземноморски проблем. Премиерът акцентира и готовността на Гърция да се бори с пожарите, както се вижда от случая Родос.

" През последните две години имаме нещо в Гърция, което към момента нямате тук във Англия - това е номер 112 за незабавни случаи. Нещо, което значи, че постоянно можем да изпращаме незабавни известия до всички, наранени от естествени бедствия ", означи той.

Гостоприемството и щедростта на жителите на острова бяха подчертани и от Мицотакис, отбелязвайки по какъв начин те отвориха домовете си за туристите, които бягаха от горските пожари.

" Днес Родос е по-дружелюбен от всеки път, островът се върна към нормалността ", добави той.

Премиерът прикани британците да не анулират почивката си на Родос, а даже да резервират пътешестване до острова в последния миг, в случай че желаят, като увери, че няма заплаха.

" Защо не изберете Родос? Доколкото разбирам, времето не е ужасно през последния месец във Англия, тъй че в случай че търсите резервация в последния миг, сигурен съм, че ще намерите страхотни предложения в Родос или всяка друга дестинация в Гърция ", добави Мицотакис.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР