Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис направи първи промени в състава на

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис направи първи промени в състава на
Коментари Харесай

Гръцкият премиер направи „мини-преструктуриране“ на кабинета

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис направи първи промени в състава на кабинета си от началото на мандата си след парламентарните избори през юли 2019 година.

По време на конференция представителят на държавното управление Стелиос Пецас разгласи рокадите и разказа този ход като „ мини-преструктуриране “, чиято цел е да ускори работата на икономическия фронт, само че и да отговори на провокациите на климатичните промени и промените в обществената сигурност, написа атинското издание „ Катимерини “.

„ Изправен пред провокациите на времето, към този момент сполучливият кабинет се подлага на оперативни усъвършенствания от премиера, с цел да отговори още по-ефективно на настояванията на жителите “, означи Пецас.

Теодорос Скилакакис, който досега бе зам.-министър на финансите, към този момент е зам.-министър на фискалната политика. Заместник по въпросите, свързани с вложенията и частно-публичните партньорства става Никос Папатанасис. Ново предопределение има и в Министерството на труда, където проф. Панос Цаклоглу ще следи измененията в общественото обезпечаване. Зам.-министър на опазването на здравето, виновен за психологичното здраве, става депутатът Зои Рапти, а Николаос Тагарас ще се занимава с въпросите, свързани с опазването на околната среда.

Очаква се всички новоназначени министри да положат клетва до края на деня.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР