Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис говори подробно за горските пожари в

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис говори подробно за горските пожари в
Коментари Харесай

Мицотакис: Гърция е във война с пожарите

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис приказва в детайли за горските пожари в Гърция, като сподели, че държавното управление е във война с тях, преди парламентарния спор за унищожаване на пречките за гърците да гласоподават отвън Гърция, заяви " Прото тематика ".


Мицотакис акцентира, че работата на пожарникарите се признава от всички, в това число от интернационалната общественост след спасяването на туристи на остров Родос.

" Въпреки напредването на пожара няма починали, това потвърждава, че против яростта на природата никоя мярка в никакъв случай няма да бъде задоволителна. Това лято ни завари с неумолими жеги, мощни ветрове ", сподели министър председателят.

Той изясни, че пожарът на остров Родос е обновен в разнообразни региони, откакто е утихнал.

" Благодарни сме на пожарната, гражданската отбрана, въоръжените сили, полицията, доброволците за тяхната всеотдайност. През идващите няколко седмици би трябвало да сме в непрекъсната подготвеност. Ние сме във война с огъня ", сподели Мицотакис.

Премиерът акцентира, че номерът за незабавен сигнал 112 е скъп.


" Това избави живота на хиляди хора, човешкият живот постоянно ще бъде наш приоритет, изключително пет години след нещастието в Мати. Научихме се да организираме евакуации ", сподели той.

Мицотакис също даде обещание обезщетения за изгубените парцели, откакто излезе отчетът за вредите.

„ Климатичната рецесия към този момент е тук и ще се демонстрира от ден на ден и повече с по-големи бедствия, тъй че държавното управление не би трябвало да се задоволява с никакъв прогрес, а бързо да приспособява нашите проекти към новите условия “, сподели гръцкият водач.

Той също по този начин добави, че е нужна смяна на културата и означи, че е незаслужено да се каже, че държавното управление е отсъствало по време на пожарите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР