Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис е представил на срещата на високо

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис е представил на срещата на високо
Коментари Харесай

Macedonia the great - новата търговска марка на Гърция?

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис е показал на срещата на високо ниво в Солун марката " Macedonia the great ", оповестяват медии в Северна Македония. Според информациите Мицотакис е декларирал, че гръцките производители били изправени пред нелоялна конкуренция, защото Северна Македония изнасяла под името Македония, само че казусът ще бъде решен, тъй като стоките, създадени в северната част на Гърция ще се изнасят под името " Macedonia the great ", предава Българска телеграфна агенция.

Съгласие за името на комерсиалните марки би трябвало да даде и Северна Македония.

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев и вицепремиерът Кочо Ангушев настояват, че за комерсиалните марки ще се договаря и ще се откри общо решение, с което никой няма да бъде ощетен.

Посланик Георги Филипов, който е координатор на Международната група специалисти от двете страни за комерсиалните марки пък отбелязва, че до момента не е записана комерсиална марка под името " " Macedonia the great ", което означавало, че няма как да бъде предмет на разискване.

Преспанският контракт планува въпросът за комерсиалните марки, които съдържат думите Македония или македонски, да бъде решен до лятото на 2022 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР