Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис е изпратил писмо до председателката на

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис е изпратил писмо до председателката на
Коментари Харесай

Гърция предлага ЕС сертификат за ваксинация за по-лесно пътуване

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис е изпратил писмо до председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с което приканва за въвеждане на уверение за имунизация за улеснение пътуването сред страните членки на блока, оповестява в. " Катимерини ", като се базира на " Политико ".

Според информацията на " Политико " гръцкото държавно управление предлага в писмото въвеждане на документ на Европейски Съюз за " облекчение на свободата на придвижване на хора, които са били имунизирани против Ковид-19 ", написа " Катимерини ".

" Спешно би трябвало да се реализира единодушие по какъв начин би трябвало да бъде завършен документът за имунизация, тъй че да бъде признат от всички страни членки ", показва Мицотакис и показва вяра този въпрос да бъде издигнат на срещата на високо ниво на Европейски Съюз на 21 януари. Гръцкият министър председател показва, че въпреки да звучи просто, опитът от правенето на общ формуляр за локализиране на пасажери (PLF - Passenger Locator Form) е посочил, че има незабавна потребност от готовност на ниво Европейски Съюз за напредване на въпроса, добавя Българска телеграфна агенция.

Гръцкият министър председател отбелязва, че възобновяване на свободата на придвижване е главен приоритет и това би трябвало да стане допустимо най-скоро.

Той прецизира, че Гърция няма да направи имунизациите наложителни или имунизирането да стане авансово изискване за пътешестване, само че отбелязва, че хората, които са били имунизирани, би трябвало да бъдат свободни да пътуват.

Според него документът също по този начин ще подтикне хората да се имунизират.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР