Гръцкият премиер и лидер на управляващата левица СИРИЗА Алексис Ципрас

...
Гръцкият премиер и лидер на управляващата левица СИРИЗА Алексис Ципрас
Коментари Харесай

"Политико": Ципрас и папата са сред "твърдите поддръжници" на Мадуро в Европа

Гръцкият министър председател и водач на ръководещата левица СИРИЗА Алексис Ципрас е измежду шестимата европейски твърди последователи на венецуелския президент Николас Мадуро, посочени от изданието " Политико ", оповестява Българска телеграфна агенция.

" Политико " написа, че Ципрас е бил измежду дребното европейски политици, ходили на погребението на Уго Чавес. Някога той сочеше Венецула като антикапиталистически образец, а приближението му споделяха, че Чавес е един от неговите герои, с който са родени в един и същи ден, се споделя в обявата.

В нея се показва още, че наред с Ципрас в този лист на твърдите последователи на Мадуро са сложени още водачът на английските либерали Джереми Корбин, лидерът на лявото придвижване в Испания Пабло Иглесиас, против който от известно време насам текат обвинявания за финансиране от Венецуела и Иран, левият френски политик Жан-Люк Меланшон, папа Франциск и антисистемното придвижване " Пет звезди " в Италия. Според " Политико " дейностите на папта, който неотдавна опита да посредничи сред Мадуро и опозицията, провокират неразбиране у анализатори във Ватикана. На конференция през април главата на Римокатолическата черква също така упрекна " част от опозицията ", че не търси разговор с Мадуро.

За Венецуела в Гърция се заприказва, откакто основната опозиционна партия Нова народна власт неотдавна изиска анкетна комисия, която да проверява връзки на премиера Алексис Ципрас и неговия държавен министър Никос Папас с членове на кабинета Мадуро във Венецуела, написа в. " Прото тематика ". Консерваторите желаят Ципрас да " осведоми обществеността " за тези контакти на неговия кабинет във Венецуела и по-специално да отговори каква е била тайната цел на пътуванията до там на неговия държавен министър Никос Папас с кипърския юрист Артемис Артемиу.

Някои гръцки издания настояват, че Ципрас и Папас през юли 2013 година, т.е. месец преди пътуването на Никос Папас и Артемис Артемиу във Венецуела, са били в Москва и са обсъждали опция Гърция да получи помощ от Венецуела при положение, че страната напусне еврозоната, написа англоезичното издание The Greek Reporter. В общественото пространство се появи и слух, че при тези контакти Ципрас е изискал от Николас Мадуро да посредничи пред Русия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР