Гръцкият премиер Алексис Ципрас спечели вота на доверие, който беше

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас спечели вота на доверие, който беше
Коментари Харесай

Ципрас спечели вота на доверие с три гласа разлика

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас завоюва вота на доверие, който беше гласуван довечера от Народното събрание на страната, заяви в. ”Катимерини ”.
Ципрас получи поддръжката на 151 от общо 300 депутати. Против вота гласоподаваха 148 членове на Народното събрание.

Наред с парламентаристите от " Сириза " в поддръжка на Ципрас гласоподаваха някои от представителите на досегашния съдружен сътрудник " Независими гърци " и самостоятелни депутати.

Успехът на вота прокарва пътя към одобряването на контракта с Македония за новото име на страната, което ще постави завършек на дългите разногласия, обобощава " Катимерини ".

Вотът на доверие беше пожелан от премиера в неделя, откакто съдружният му сътрудник Панос Каменос се отдръпна от държавното управление поради противоречие със съглашението, реализирано със Скопие.

Припомняме, че в дебата се намеси Русия, като се разгласи срещу името Северна Македония, което беше утвърдено от македонския парламент и прикани въпросът да бъде отправен до Организация на обединените нации.

Според Москва, новото име е " наложено извън " и цели напън за влизане на страната в НАТО.

В отговор гръцкото външно министерство приканва Русия да не се меси в връзките й с македонската страна.

Руската позиция контрастира с реакциите по света. Европейските страни приветстваха съглашението от Преспа като крачка към по-голяма непоклатимост на Балканите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР