Гръцкият премиер Алексис Ципрас с реч пред Европейския парламент за

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас с реч пред Европейския парламент за
Коментари Харесай

Алексис Ципрас с реч пред Европейския парламент за бъдещето на Европа

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас с тирада пред Европейския парламент за бъдещето на Европа и бъдещето на страната след приключването на избавителните стратегии за гръцката стопанска система.

Днес Европейският парламент би трябвало да гласоподава разпределяне на финансова помощ за България за справяне с последствията от бедствията. Помощта ще е част от фонд „ Солидарност “, като такива финансови средства ще бъдат отпуснати на Гърция, Полша и Латвия.

Речта на гръцкия министър председател в залата на Европейския парламент беше посрещната с апели за продължение на промените в Гърция и също по този начин с въпроси дали Гърция и Европа са подготвени за нова рецесия. Ципрас дефинира като „ огромно премеждие “ излизането от 8-годишния интервал на стратегии за поддръжка. Той очерта и осъществените промени през последните няколко години, достиженията на кабинета му и уточни, че раните ще заздравеят и Гърция ще продължи своя път.

Речта на Ципрас идва в миг, в който Гърция е изправена пред вътрешно напрежение поради контракта с Македония.
Алексис Ципрас, министър-председател на Гърция: През последните 3 години Гърция е част от решението, а не част от проблемите за Европа. Успяхме да изнесем на плещите си голямата рецесия с бежанците. Ние сме маяк и дирек за европейската непоклатимост. Открихме европейската вероятност за страните от Западните балкани. Това е исторически контракт след 40 години деструктивен шовинизъм. Успяхме да работим със Зоран Заеев за реализиране на задоволително решение с дипломация и разговор.
В четвъртък пред евродепутатите ще приказва македонският министър председател Зоран Заев, дни преди в страната му да се организира референдумът за промяна на името.

Ципрас получи поздравления в залата за куража да деблокира връзките с Македония.

Очаква се през днешния ден в Страсбург да приказва и унгарският министър председател Виктор Орбан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР