Гръцкият премиер Алексис Ципрас прослави сключването на договора с министрите

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас прослави сключването на договора с министрите
Коментари Харесай

Ципрас се издокара пред ЕС с вратовръзката на Заев

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас популяризира сключването на контракта с министрите от еврозоната, обръщайки се към функционерите от своя кабинет с вратовръзка. Това е първият случай, в който той носи този аксесоар пред обществото, пише скопското електронно издание „ МКД “, представени от " Фокус ".„ Малко ми е тежко, само че ще привикна “, съобщи министър-председателят на Гърция.

Завършвайки своята триумфална тирада, в която изброи редица триумфи, за които сподели, че са реализирани от неговото държавно управление от януари 2015 година, Ципрас смъкна вратовръзката.Миналата година гръцкият министър председател стана първият западен водач, който се яви на публична среща с американския президент Доналд Тръмп в Белия Дом, отбелязва „ МКД “.

Като някогашен водач на младежка комунистическа организация, Ципрас в никакъв случай не е носил вратовръзка в своята политическа кариера, защото тя за него е обвързвана с естбалишмънта, който той е презирал доста, продължава македонската медия.

„ Той беше млад левичарски водач. Вратовръзките не се вписват в този профил. И в избран миг, това стана политическа позиция “, разяснява по-рано източник от гръцкото държавно управление.Според слуховете, Ципрас за финален път носил този аксесоар, до момента в който служил в армията – през 2004 година.

През 2015 година, директно преди да стане министър председател, публицистите го попитаха дали отговорностите на неговото ново работно място ще го накарат да одобри по-формален жанр на обличане. Ципрас, който до тогава носеше единствено всекидневни ризи и панталони, дал отговор, че няма да постави вратовръзка, „ до момента в който не се понижи гръцкият дълг “.

През февруари 2015 година, единствено няколко дни, откакто левичарят пристигна на власт с обещанието да извади страната от проектите за строги икономии, тогавашният италиански министър председател Матео Ренци му подари вратовръзка.

Все отново, съгласно фотосите, вратовръзката, която му бе подарена от Ренци е с мрачен цвят, а Ципрас носеше алена вратовръзка, идентична с тази, която му подари македонския му сътрудник Зоран Заев на подписването на контракта за името предишния уикенд край Преспанското езеро.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР