Гръцкият премиер Алексис Ципрас приветства приключването на програмата за макрофинансова

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас приветства приключването на програмата за макрофинансова
Коментари Харесай

Решението на еврозоната накара Ципрас да сложи вратовръзка


Гръцкият министър председател Алексис Ципрас приветства приключването на програмата за макрофинансова помощ на републиката. Това заяви вестник "Катимерини".

Кредиторите на Атина се споразумяха за изискванията за излизане на Гърция от стратегиите за помощ, по които тя работи и получава заеми към този момент осем години. Споразумението включва и ограничения за облекчение на дълга.
 "21-ви юни 2018 година ще бъде запомнена като значима дата в историята на еврозоната", сподели Ципрас по време на срещата с президента Прокопис Павло "21-ви юни 2018 година ще бъде запомнена като значима дата в историята на еврозоната", сподели Ципрас по време на срещата с президента Прокопис Павло / БГНЕС
"21-ви юни 2018 година ще бъде запомнена като значима дата в историята на еврозоната", сподели Ципрас по време на срещата с президента Прокопис Павлопулос. Според него решението на еврозоната прави националния дълг на Гърция "стабилен".

"В последна сметка се оказа, че не мога да избегна това – ще би трябвало да сложа вратовръзка", пошегува се министър-председателя. Гръцкият политик като цяло отхвърля този аксесоар. През 2015 година, като водач на опозицията, той даде обещание да постави вратовръзка, когато успее да уреди държавния дълг. Ципрас е прочут с това, че не носи вратовръзки даже на публични срещи и интернационалните събития.

По-рано еврозоната утвърди приключването на програмата за макрофинансова помощ на Гърция, като се съгласи на последния транш от 15 милиарда евро. Гърция получава помощ от интернационалните кредитори и е под външно ръководство от 2010 година насам. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР