Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че в страната ще има

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че в страната ще има
Коментари Харесай

Предсрочни избори в Гърция след загубата на Ципрас

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас разгласи, че в страната ще има предварителни избори, откакто “Сириза “ загуби европейските и локалните избори в страната, които се организираха по едно и също време в неделя.Те ще бъдат планувани най-вероятно за 30 юни.

“Искам от гърците явен управнически мандат. Резултатът от изборите за Европейски Съюз дава на опозицията правото да сложи под въпрос изхода от избавителния проект. Няма да избягам “, сподели Ципрас.

Преди няколко седмици министър председателят разгласи първите ограничения за облекчение на програмата за икономии в Гърция, само че това не докара до мечтаните от него изборни резултати. " Гърците ще решат дали желаят да продължим нашия проект за поддръжка или просто да се върнем към мрака на строги икономии ", сподели Ципрас.

Основната опозиционна партия " Нова народна власт " (ЕНП) завоюва изборите в страната със 33% поддръжка (7 места в Европейския парламент), до момента в който “Сириза “ остана втора с 24% (6 места).

“Министър-председателят би трябвало да поеме отговорност. За положителното на страната той би трябвало да подаде оставка и да свика предварителни избори допустимо най-скоро. Това е единственото решение “, сподели водачът на “Нова народна власт “ Кириакос Мицотакис.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР