Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че трябва да се сложи

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас обяви, че трябва да се сложи
Коментари Харесай

Алексис Ципрас обяви война на хаоса с незаконните строежи

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас разгласи, че би трябвало да се постави завършек на „ хаоса “ с противозаконните градежи, за които се твърди, че са съдействали за жертвите при опустошителните пожари предишния месец.
Припомняме, че държавното управление на Ципрас беше остро подложено на критика за реакцията си по отношение на развихрилия се на 23 юли горски пожар в региона на крайбрежния курорт Мати, вследствие на който починаха 91 души.
„ Хаосът с противозаконните градежи, който заплашва човешки животи, повече не може да бъде толериран “, сподели Ципрас след среща с министри и представители на локалните управляващи, съобщи БГНЕС.
“Всичко, което унищожава горите и крайбрежието, което съставлява заплаха, ще бъде съборено. Това е наш дълг към нашите мъртви, само че още повече към живите ", означи още гръцкият министър-председател.
Междувременно четирима висши представители на властта, в това число отговарящият за работата на полицията министър, бяха отстранени след огнената рецесия.
От държавното управление твърдяха, че при носещи се със 120 км/ч ветрове е имало малко време за предприемане на евакуация на застрашените от огнения пъкъл региони. По-късно обаче се оказа, че полицията не е отделила рисковите региони, тъй като от пожарната служителите на реда не били осведомени за точното местонахождение и обсега на пожара. В резултат на това доста водачи несъзнателно се отклонили по улиците на Мати, където попаднали в застрашителен капан.
Сега представители на управляващите настояват, че хората от опожарения регион биха могли по-лесно да се измъкнат от заплахата, в случай че там не е имало такова гъсто застрояване, и то в нарушаване на законите за обмисляне.
Ципрас сподели още, че ще бъдат разрушени към 3200 незаконни постройки, които блокират достъпа до пътища, напоителни канали и брега в региона Атика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР