Гръцкият първи дипломат Никос Дендиас отправи предупреждение срещу Турция, чийто

...
Гръцкият първи дипломат Никос Дендиас отправи предупреждение срещу Турция, чийто
Коментари Харесай

Гърция и Турция си отправиха взаимни предупреждения

Гръцкият първи посланик Никос Дендиас насочи предизвестие против Турция, чийто президент Реджеп Ердоган към този момент заплаши Атина, че може да усети турската военна мощност " някоя нощ ". Двата съседа и сътрудници в НАТО непрекъснато си разменят обвинявания за нарушение на територии или провокации във въздушното им пространство.

„ Гърция постоянно се базира и работи въз основа на интернационалното право и интернационалното морско право. Бих посъветвал всеки, който бленува за офанзиви и завоевания, да го обмисли три или четири пъти. Ние сме в положение да защитим нашата татковина и територии “, съобщи гръцкият министър на външните работи Никос Дендиас.

По-рано от Босна и Херцеговина Ердоган повтори завоалираната опасност против Гърция.
Можем да пристигнем ненадейно една нощ. Защо? Те имат острови и бази на тези острови. Има някои нелегитимни закани против нас и в случай че тези закани продължат, търпението ни ще се изчерпа. Тогава ще създадем нужното. Гърция знае това.
Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция

„ Когато пристигна времето, ще бъдат подхванати нужните дейности, тъй като не е добър знак да засичаш самолетите “, сподели още Ердоган.

Турция счита, че Гърция нарушава интернационалните съглашения, като милитаризира острови в източната част на Егейско море, покрай турската брегова линия. Освен това Ердоган упрекна Гърция в провокации по отношение на турски изтребители по време на учения на НАТО в източно Средиземно море.

Атина също упреква Анкара в неведнъж нарушение на въздушното й пространство. Изразът, употребен от Ердоган, " ще дойдем ненадейно една нощ " се асоциира с военни интервенции на турската войска против кюрдските бойци в Сирия и Ирак.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР