Гръцкият парламент отмени планираното за следващата година повишаване на данък

...
Гръцкият парламент отмени планираното за следващата година повишаване на данък
Коментари Харесай

Гърция отмени планираното покачване на данъците

Гръцкият парламент анулира плануваното за идната година повишение на налог общ приход. Решението бе взето по предложение на държавното управление на Сириза. След по-малко от месец в страната ще се проведат предварителни парламентарни избори

Повишаването на налога бе поето като ангажимент пред интернационалните кредитори на страната в подмяна на избавителните ограничения. Финансовото министерство съобщи, че по-доброто от предстоящото осъществяване на бюджета през тази година е направило мярката ненужна.

" Ние не намалихме пенсиите и няма да понижим данъчния праг(за гражданите) ", сподели финансовият министър Евклид Цакалотос пред депутатите на последното публично съвещание на Народното събрание преди изборите, планувани за 7 юли.

В отчет от тази седмица Европейската комисия съобщи, че разширението на данъчната основа би имало малко влияние върху общия фискален баланс, само че би могло да сътвори пространство за промени в данъчната система, насърчаващи растежа.

Консервативната партия " Нова народна власт ", която победи на европейските избори, се въздържа при гласуването, като съобщи, че това е последно изпитание на държавното управление да усили известността си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР