Гръцкият парламент днес одобри намаление на данъците и мерки за

...
Гръцкият парламент днес одобри намаление на данъците и мерки за
Коментари Харесай

Гърция отново мисли за гражданите си, намалява данъците, въвежда стимули

Гръцкият парламент през днешния ден утвърди понижение на налозите и ограничения за подкрепяне на популацията, което не може да заплати задълженията си. Мерките бяха прокарани от новия гръцки министър председател, десноцентриста Кириакос Мицотакис, съобщи ДПА.

Според тях тези, които дължат пари на страната и на пенсионни фондове, в този момент ще могат да ги заплащат на 120 разсрочени месечни вноски. В допълнение имотните налози ще бъдат понижени със приблизително към 22 %.

Дебатите, предшествали гласуването на ограниченията, бяха предавани непосредствено по малкия екран, съобщи Българска телеграфна агенция. По време на тях министърът на финансите Христос Стайкурас сподели, че гръцкият народ дължи на страната над 104 милиарда евро.

" Проблемите на нашите жители не могат да чакат ", съобщи министър председателят Мицотакис. " Ние оказваме помощ на милиони хора и компании. Ние желаеме да съживим междинната класа и бранша на недвижимите парцели ", добави той и акцентира, че желае да подтиква стопанската система.

Следващата седмица Народното събрание ще утвърди още данъчни съкращения. Сред плануваните ограничения е и понижение на налозите върху приходите на хора, печелещи до 10 000 евро на година. Намалението ще е от актуалните 22 % на 9 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР