Гръцкият ПАОК направи невероятен обрат от 0:2 до 3:2 срещу

...
Гръцкият ПАОК направи невероятен обрат от 0:2 до 3:2 срещу
Коментари Харесай

Попето даде летящ старт на Спартак в ада на Тумба, но после всичко рухна

Гръцкият ПАОК направи необикновен поврат от 0:2 до 3:2 против Спартак (Москва) в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Само четвърт час беше задоволителен на отбора от Солун да вкара три гола във вратата на " червено-белите ", които откриха с попадние на Ивелин Попов. Българският национал направи мощен мач и оправда доверието на Масимо Карера, само че след вихреното начало спартаковци позволиха куп неточности и ги чака тежък реванш след седмица.

Преди началото на мача не се размина без произшествия. Част от най-агресивните ултраси на ПАОК нападнаха група съветски публицисти и им лишиха акредитациите. По-късно стана ясно, че някои от руснаците са се дали прошка с персонални движимости и пари, а един е бил ударен в лицето.

Ивелин Попов за първи път през сезона се появи в титулярния състав и това пристигна като удостоверение на думите му, че към този момент е изгладил връзките си със старши треньора Масимо Карера. Италианецът още веднъж заложи на вратата на младока Александър Максименко, а различен младеж - Александър Ломовицкий, беше предпочетен по десния фланг на офанзивата пред Софиан Хани. Денис Глушаков и Зе Луиш също бяха измежду запасите.

Наставникът на ПАОК Разван Луческу се надяваше футболистите му да повторят представянето си от двата мача с Базел и най-много реванша в Швейцария, извоюван с 3:0. Нападението на гръцкия отбор водеше Александър Прийович, подкрепян от Димитриос Лимниос и Омар Ел Кадури. Зад тях действаше капитанът Димитриос Пелкас.

Началото беше шокиращо за домакините. Още при първата си офанзива Спартак поведе, а гола вкара Ивелин Попов. Българинът получи топката от Роман Зобнин, бързо реши обстановката и с акуратен удар в ъгъла препарира Аалександрос Пасхалакис. В 17-ата гостите удвоиха задатъка си. Андрей Ешченко центрира, Луис Адриано смъкна с глава към Промес и той незабавно шутира. Топката се отбли от тялото на Йевхен Хачериди и стана доста комплицирана за Пасхалакис. Гръцкият пазач я мазета, само че тя въпреки всичко мина голлинията.

Някъде тук руснаците си помислиха, че всичко е завършило и Луис Адриано подходи прекомерно безгрижно в обстановка, която можеше да приключи с трети гол за Спартак. Домакините обаче нямаха никакво желание да се предават. В 29-ата минута Зобнин игра с ръка в наказателното поле и Прийович осъществя дузпата. В 37-ата следващата рискова офанзива на ПАОК по десния фланг завари неподготвени руснаците и Лимниос изравни, а в самия завършек на полувремето вратарят Максименко комично изпусна топката и за Пелкас не беше проблем от към метър да я насочи във вратата и да хвърли в делириум препълнените трибуни на " Тумба ".

Малко преди третия гол за ПАОК Ивелин Попов още веднъж се озова на добра позиция, само че този път стреля в навън.

След почивката Спартак взе самодейността и Куинси Промес можеше да се разпише в 50-ата минута, само че Пасхалакис избави. В средата на полувремето поуморилият се Попов беше сменен от Артьом Тимофеев. В 65-ата минута груба неточност на Салваторе Бокети даде късмет на вкара четвърти гол за ПАОК, само че халфът на гърците не уцели вратата.

В 69-ата минута Хачериди задържа Луис Адриано в накзателното поле и спартаковци получиха дузпа, само че Пасхалакис усети къде ще бие Промес и отрзи удара на холандския национал.

В оставащите минути не се игра доста футбол. Домакините се върнаха да бранят минималната си преднина, а футболистите на Карера не намираха метод да стигнат до чисто състояние.

Реваншът на " Откритие Арена " в Москва е идната седмица. Крайният победител ще срещне Бенфика или Фенербахче в спор за място в групите на Шампионската лига.

Шампионска лига, трети квалификационен кръг:

ПАОК - СПАРТАК (МОСКВА) 3:2 (3:2)
0:1 И. Попов (7)
0:2 К. Промес (17)
1:2 А. Прийович (29) д.
2:2 Д. Лимниос (37)
3:2 Д. Пелкас (44)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР