Гръцкият остров Кос стана първото място в Гърция, където бяха

...
Гръцкият остров Кос стана първото място в Гърция, където бяха
Коментари Харесай

Гръцки хотелиери пропищяха заради предупредителни табели

Гръцкият остров Кос стана първото място в Гърция, където бяха сложени електронни табели за предизвестие при цунами, само че хотелиери се оплакват, че знаците всяват боязън измежду туристите, оповестява в. " Катимерини ".

" Възможно е да стане цунами на Кос (в случай на земетресение) ", сподели Ефтимиос Лекас, началник на Гръцката организация за обмисляне и отбрана при трусове, пред телевизия Оупън ТВ.

" Не бива да смитаме проблемите под килима, тъй като това коства човешки живот ", добави той.

Председателят на Съюза на хотелиерите на Кос Дина Свину обаче е на мнение, че табелите плашат туристите. Тя упорства те да бъдат отстранени, " изключително като се има поради, че няма причина за това, както твърдят учените ", предава Българска телеграфна агенция.

Разрушително земетресение от 6,6 степен порази остров Кос на 20 юли 2017 година Двама туристи починаха при труса, а десетки бяха ранени. Земетресението бе последвано от малко цунами с височина от 1,5 метра.

Поставянето на електронните знаци е взаимен план на Съвместния проучвателен център на Европейската комисия и Националния център за уведомяване при цунами на Гърция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР