Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис е разговарял днес по телефона с

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис е разговарял днес по телефона с
Коментари Харесай

Гръцкият премиер Мицотакис разговаря с папата за бежанците и коронавируса

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис е разговарял през днешния ден по телефона с папа Франциск, заяви АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция. Основна тематика на диалога е било световното предизвикателство, което съставлява коронавирусът, и ограниченията, които са взети за справяне с него.

Освен това, поради особения интерес както на папа Франциск, по този начин и на Вселенския патриарх Вартоломей към околната среда, са били разисквани въпроси от отбраната й, като Мицотакис е изложил " зеления дневен ред " на държавното управление си, който е високо в целите на Гърция.

По отношение на отбраната на най-уязвимите групи като бежанците, папата е отбелязал изключителните старания, които е положила Гърция, изключително при сложните условия на пандемията. Същевременно той е изразил скръбта си, че не са се отзовали повече страни на програмата за прекачване на непридружени малолетни от Гърция.

Гръцкият министър председател е уведомил папата за обстановката в Източното Средиземноморие. Той е декларирал, че чака визитата на папа Франциск в Гърция, когато обстановката го разрешава. Мицотакис е припомнил, че през 2021 година предстоят честванията на 200-годишнината от Гръцката гражданска война. Също по този начин е предложил на предстоятеля на Римокатолическата черква при визитата му в Гърция да посети градове, свързани с първите години на християнството, като следва стъпките на деятел Павел.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР