Гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос заяви, че Гърция за

...
Гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос заяви, че Гърция за
Коментари Харесай

Гърция обяви готовност за война с Турция


Гръцкият министър на защитата Никос Панайотопулос съобщи, че Гърция за отбраната на своите суверенни права е подготвена на всичко, вклюмително на военни дейности против Турция при положение на провокации. В изявление за телевезия „ Стар “ министърът съобщи, че ведомството му записва растеж на турските провокации в последно време.

„ Поведението на Турция напоследък е прекомерно нападателно. Смятам, че единственият метод за Гърция да се оправи с такова държание, което има наклонността към експанзия, е да употребява цялото си дипломатическо оръжие, от една страна, а от друга, да ускори сдържащата мощ на въоръженити сили “, съобщи Панайотопулос. На въпроса подготвена ли е Гърция за военно решение на конфрикта, както е споделил консултант на премиера, Панайотопулос отговори: „ Точно по този начин! “. „ Той сподели, че ние се приготвяме за всяка една обстановка. Всичко е допустимо, в това число и военно присъединяване. Ние не желаеме това, само че желаеме да покажем, че ще създадем всичко допустимо, с цел да защитим нашите суверенни права в оптималната допустима степен “, сподели министърът.

Преди няколко дни в държавен вестник на Труция бяха оповестени поръчките за приемане на лицензи за изследване и рандеман на въглеводороди от държавната турска нефтена компания в регион до гръцките острови. Гръцкият министър на външните работи Никос Дендиас съобщи в понеделник, че Турция се пробва да присвои суверенните права на Гърция и назова провокация издаването на лиценз за изследване на находища на петрол и газ в гръцкия континентален шелф. Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис изпрати на 3 юни до управлението на Европейски Съюз писмо във връзка „ турските провокации “.

Гърция съобщи, че една провокация от страна на Турция ще докара не към гръцко-турска рецесия, а към европейско-турска рецесия.

В същото време турският президент Реджеп Ердоган съобщи в четвърък, че Турция и ПНС имат намерение да изследват и създават на находищата на петрол и газ в Средиземном море.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР