Гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос изрази в четвъртък готовността

...
Гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос изрази в четвъртък готовността
Коментари Харесай

Гърция купува две нови френски фрегати

Гръцкият министър на защитата Никос Панайотопулос изрази в четвъртък готовността на Гърция да стартира договаряния за придобиването на две нови военноморски фрегати в договаряния с френския си сътрудник Флоранс Парли в Париж.

Министрите подписаха декларация за желание за придобиването от гръцкия военен флот на две фрегати, сподели Панайотопулос и добави, че има " дълъг път ", преди да бъде реализирано съглашение за нужните " механически аспекти " на корабите.

Друга точка на полемика бяха някои висящи въпроси, свързани с поддържането на френски изтребители „ Мираж “, сподели той.

Двамата министри разискаха и настъплението на Турция в Сирия и развиването в източното Средиземноморие , където Турция продължава противозаконното си търсене на въглеводороди в изключителната икономическа зона на Кипър.

В коментар пред кореспонденти след срещата си с Парли Панайотопулос загатна за френски и италиански кораби в региона, като съобщи, че те служат за наблягане на наличието на Европейския съюз и неговите възражения против продължаващите нарушавания от страна на Турция във водите на Кипър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР