Гръцкият министър на отбраната и лидер на партията Независими гърци

...
Гръцкият министър на отбраната и лидер на партията Независими гърци
Коментари Харесай

Гръцкият министър на отбраната напуска правителството на Ципрас

Гръцкият министър на защитата и водач на партията " Независими гърци " Панос Каменос, съдружен сътрудник в кабинета на Алексис Ципрас, напуща държавното управление. Това стана след среща сред двамата тази заран в Атина.

 © Българска телеграфна агенция
По време на диалога те са разискали изискванията по вероятно овакантяване на обединението от страна на партията " Независими гърци " и последствията от разтрогването на партньорството.

Националистическата партия " Независими гърци " разгласи в събота, че водачът ѝ ще даде конференция в неделя по обед в централен хотел в Атина.

Каменос анулира плануваната за петък среща с Ципрас, поради краткотрайното закъснение на утвърждението на Народното събрание в Скопие на утвърждението на Договора от Преспа, който беше подписан с Атина, с цел да се позволи разногласието за името на Македония.

Парламентът на Македония извърши своята част от съглашението. Сега с нормално болшинство гръцките депутати също би трябвало да ратифицират документа, с цел да може то да влезе в действие.

Каменос обаче на няколко пъти отхвърли Договора от Преспа и заплаши да напусне обединението, в случай че той бъде утвърден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР