Гръцкият метеорологът Димитрис Зиакопулос заяви, че такива климатични бедствия, пред

...
Гръцкият метеорологът Димитрис Зиакопулос заяви, че такива климатични бедствия, пред
Коментари Харесай

Количеството валежи в Гърция е невиждано за метеорологичните хроники на страната

Гръцкият метеорологът Димитрис Зиакопулос съобщи, че такива климатични бедствия, пред които понастоящем е изправена страната му, не е имало от десетилетия, съобщи електронното издание на в. „ Прото тематика “. За 24 часа в планинския регион край град Волос, Централна Гърция, са паднали сред 600 и 800 милиметра дъжд, съобщи Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
„ Според наблюденията от метеорологичните станции в планинските елементи на префектура Магнисия са паднали от 600 до 800 мм дъжд за 24 часа, което е голямо количество за гръцките летописи, както и за множеството райони в Европа. В равнините на Тесалия количествата са били сред 400 и 500 мм, което също е огромна стойност “, сподели Димитрис Зиакопулос, метеоролог и заместник-председател на Изследователския център за справяне с рецесии към гръцкото Министерство на климатичната рецесия и гражданската отбрана. 

Той разясни, че 600 до 800 мм са сравними с количествата по южните скатове на Алпите, които нормално се записват там, когато топлият средиземноморски въздух ги доближи.

Зиакопулос посочи, че се чака невиждано неприятното време да завърши на следващия ден следобяд. 

Довечера обаче в столичния регион Атика ще има дъжд и гръмотевични стихии, сподели той.

„ Интензивността [в Атика] няма да е огромна, само че опитът ни демонстрира, че даже при такива милиметри пораждат проблеми “, заключи метеорологът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР