Гръцкият маратонец Мариос Янаку покори най-високия връх на планетата -

...
Гръцкият маратонец Мариос Янаку покори най-високия връх на планетата -
Коментари Харесай

Гръцки алпинист покори Еверест

Гръцкият маратонец Мариос Янаку покори най-високия връх на планетата - Еверест. 

„ На разсъмване в петък стигнахме върха на света. Бих желал да посветя това изпитание на Гърция и на всички гърци, където и да са, на моето семейство, на моята другарка и на Джейсън, който съумя да стигне до върха, само че за жалост не съумя да се върне. Моментите, в които мислех да се върна, бяха прекалено много, само че се срамих единствено от мисълта да се върна “, написа той в обявата си във Facebook.

„ Благодаря на тези, които не ми повярваха, те ме научиха да местя планини. Благодаря на тези, които повярваха в мен и ме научиха да се катеря “, добавя още Мариос Янаку.

Маратонецът Мариос Янаку стана известен с благородната си постъпка да сбъдне фантазията на парализирано момиче да изкачи Олимп. През м. октомври 2020 година Олимп за първи път беше превзет от човек, който не може да върви.

Студентката Елефтерия Тосиу, която и била прикована към инвалидна количка от детството си, само че постоянно е желала да бъде на върха на Олимп реализира фантазията си дружно с Мариос Янаку. Момичето беше сложена в специфична раница на гърба на спортиста и три часа по-късно фантазията беше сбъдната. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР