Гръцкият износ на текстил и облекло е скочил с 23

...
Гръцкият износ на текстил и облекло е скочил с 23
Коментари Харесай

АНА-МПА: Износът на текстил и облекло нараства с 23% през първото полугодие

Гръцкият експорт на текстил и облекло е скочил с 23 % до 1,14 милиарда евро през първата половина на 2022 година от 924 млн. евро през същия интервал на предходната година, заяви особено за Българска телеграфна агенция организация АНА-МПА. 

По-конкретно, износът на облекло се е нараснал с 27,2 % до 525 млн. евро, а износът на текстил е скочил с 30,7 % до 286 млн. евро през интервала януари-юни. Износът на памук възлиза на 327 млн. евро, което е с 11,4 % повече. 

От друга страна, вносът на текстил и облекло е скочил с 44 % до 1,25 милиарда евро, като при текстила нарастването е 46 %, а при облеклото - 42,7 %.

Индексът на производството на облекло се е повишил с 21,2 % през първата половина на годината, до момента в който производството на текстил е намаляло с 2,4 %. На вътрешния пазар продажбите на дребно на облекло са скочили с 33,4 % през първото полугодие и доближиха 1,3 милиарда евро.

(Това е вест от деня в Гърция, определена от организация АНА-МПА за издание от Българска телеграфна агенция според съглашението за продан на информация и професионално съдействие, което планува всеки ден националните осведомителни организации на България и Гърция да си разменят непосредствено определена от другата организация вест на деня от съответната страна, а другата организация да я разгласява на своя интернет уебсайт без смяна с категорично изтъкване и цитиране на колегата й като източник.)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР