Гръцкият енергиен министър Костас Хадзидакис даде висока оценка за газовата

...
Гръцкият енергиен министър Костас Хадзидакис даде висока оценка за газовата
Коментари Харесай

Гръцки министър: Интерконекторът е важен за сигурността на доставките на газ за Югоизточна Европа

Гръцкият енергиен министър Костас Хадзидакис даде висока оценка за газовата връзка България-Гърция на енергиен конгрес в Солун. Според специалисти планът, който би трябвало да влезе в употреба следващата година, дава опция за интеграция на газовите пазари, съобщи БНР.

Газовата връзка с България е стратегическа освен за двете страни, акцентира министър Хадзидакис на енергийния конгрес за Югоизточна Европа, който се организира в Солун. Гръцкият министър на енергетиката добави, че междусистемната газова връзка е извънредно значима за повишение сигурността на доставките на газ за Югоизточна Европа.

Чрез интерконектора България си обезпечава газ от Трансадриатическия газопровод, а също и от терминала за полутечен газ до Александруполис.

На форума в Солун беше очебийно, че интерконекторът България-Гърция е оценен от Европейската комисия като план от общ интерес за целия Европейски съюз.Тази газова връзка има основно значение за реализиране на тактиката за по-голяма интеграция на газовите пазари, оповестяват енергийните специалисти. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР