Гръцките здравни власти започнаха да тестват за Covid-19 всички мигранти

...
Гръцките здравни власти започнаха да тестват за Covid-19 всички мигранти
Коментари Харесай

В Гърция тестват мигранти за Covid-19

Гръцките здравни управляващи започнаха да тестват за Covid-19 всички мигранти от лагера „ Рицона “ до Атина, откакто през вчерашния ден една жена беше записана със болестта. Медицинският личен състав в болничното заведение, в която тя е родила, също е под карантина.

Под карантина и с вечерен час от през днешния ден са няколко общини в Северна Гърция.

Мигрантският лагер се охранява от полиция. В него са настанени към 3000 мигранти. Неправителствените организации, които са в бежанските лагери предизвестяват, че тези места могат да се трансфорат в „ огнища на болестта “.

Днес локалните управляващи от Лесбос изпратиха искане до министерството по миграцията с гледище мигрантите да се трансферират на военни кораби. Властите на острова отхвърлят да дават общински здания, както и частни хотели за настаняване на чужденците.

Мигрантите нямат достъп до артикули от първа нужда, предизвестяват лекарите, тъй като имат възбрана за излизане, а никоя компания не желае да отвори търговски обект вътре в лагери.

Правителството изрази подготвеност да изпрати кораб-болница, в случай че болестта се популяризира в мигрантските лагери.

До пристанище Пирея дебаркира и туристически транспортен съд с пасажери от разнообразни националности, измежду които са регистрирани 20 случая на инфектирани с ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР