Гръцките власти започнаха проверка на графика на смените на персонала,

...
Гръцките власти започнаха проверка на графика на смените на персонала,
Коментари Харесай

Гръцките власти започват проверки на ключови обстоятелства около влаковата катастрофа

Гръцките управляващи започнаха инспекция на графика на промените на личния състав, работел във съдбовната нощ на влаковата злополука в прохода Темпе в Централна Гърция предходната седмица. Днес следовател ще разпита други лица, свързани със случая, заяви гръцката национална телевизия ЕРТ.
Прочетете още
Колега на арестувания шеф на гарата в Лариса е свикан да даде показания по документа за работните смени от трагичната нощ. От него излиза наяве, че е имало единствено един шеф гара в нощната промяна.

В предните две смени, утринна от 06:00 до 15:00 часа и следобедна от 14:00 до 23:00 часа, е имало основен шеф и асистент шеф гара.

Все още се проверява сигнал, че началникът на гарата от следобедната промяна си е тръгнал половин час преди края на промяната. Петдесет и девет годишният обвинен шеф гара е дошъл на работа в гара Лариса в 21:30 часа и е почнал промяната си в 22:00 часа. В информацията се показва, че началникът на гарата от следобедната промяна ще бъде свикан да даде показания.

В петък началникът на инспекционния отдел в Лариса на организацията на гръцките железници (OSE) е дал непринудено показания за железопътната покруса в Темпе. Той е показал, че е сложил трима началници на гарата през вечерната промяна. Задържаният шеф на гарата е декларирал в показанията си, че е бил самичък на промяна, добавя малкия екран.

На обвинявания шеф на гарата в Лариса беше наложена непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ", откакто даде публични показания в неделя за челната злополука сред пътнически и товарен трен, в която починаха 57 души.

Същевременно Министерството на правораздаването разпореди финансовата прокуратура да извърши настрана следствие във връзка със забавянето на осъществяването на плановете за рационализация на железопътната мрежа на Гърция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР