Гръцките власти задържаха 77 души заради размирици и протестни шествия

...
Гръцките власти задържаха 77 души заради размирици и протестни шествия
Коментари Харесай

Гърция се вдигна, за да почете смъртта на младеж

Гръцките управляващи задържаха 77 души поради безредици и протестни шествия в страната, оповестява " Спутник ".
Причината за митингите в няколко района на Гърция е годишнината от гибелта на младежа Алексис Григоропулос, убит от полицията през 2008 година
Трима полицейски чиновници са потърпевши - двама в Патра и един в Атина.
Органите на реда неотложно отвърнаха на групи от хора, опитващи се да извършат противозаконни дейности и нападнали полицията с коктейли " Молотов " и други предмети, оповестяват управляващите.
Смъртта на 15-годишният Алексис Григоропулос, който почина при конфликт сред младежи и унформени, докара до двуседмични митинги и безредици в цялата страна през 2008 година
Полицейският чиновник, прострелял тийнеджъра, беше наказан на пожизнен затвор през 2010 година, а неговият сътрудник - на 10 година Година по-късно обаче неговата присъда беше анулирана заради " съществени здравословни проблеми ".
Приятелите на Григоропулос сътвориха анархистична терористична формация, която изпращаше бомби до посолства в Атина и до задгранични водачи. Тя пое отговорността за няколко детонации и пожари в столицата.
Преди години някои от членовете на организацията бяха наказани за банков грабеж с взимане на пленник, само че по-късно бяха освободени, без да изтърпят цялостните си присъди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР