Гръцките власти възстановиха връзката за остров Самотраки. С извънредни трансфери

...
Гръцките власти възстановиха връзката за остров Самотраки. С извънредни трансфери
Коментари Харесай

Възстановена е фериботната връзка между Самотраки и Александруполис

Гръцките управляващи възвърнаха връзката за остров Самотраки. С изключителни прехвърляния през днешния ден съумяха да трансферират в мечтаната посока туристите, които чакаха няколко дни по пристанищата. За пътуващите за Гърция припомняме, че полицията е разположила изключителни екипи, които управляват пътния трафик непрекъснато. Налагат високи санкции на нарушителите, предава кореспондентът на БНР Катя Пеева.


Възстановена е феробитната връзка сред пристанищата Александруполис и Самотраки. Всички туристи, искащи да пътуват през днешния ден, бяха извозени с четири пътнически маршрута. Автомобилите се превозиха с два товарни автобуса.

Министерството на комерсиалния флот обезпечи от на следващия ден ферибот, който поема постоянните връзки сред двете пристанища. Новият ферибот е измежду най-модерните кораби в Европа и на следващия ден ще дойде на пристанището в Александруполис. Осигурена е опция да се поемат повече пасажери и коли по тази фериботна линия.

Туристическите организации напомнят, че в дните преди празника Успение Богородично е мощно натоварено придвижването по всички гръцки пристанища и е нужна предварителна резервация.

За облекчение на пътния трафик е в действие възбраната за придвижване на товарни коли в натоварените сектори, а Пътна полиция усили екипите за надзор на трафика.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР