Гръцките власти ще тестват активно ученици и учители от 13

...
Гръцките власти ще тестват активно ученици и учители от 13
Коментари Харесай

Гръцките власти ще тестват активно ученици и учители от 13 септември

Гръцките управляващи ще тестват интензивно възпитаници и учители от 13 септември

Присъствено, с маски, проби и ваксини, ще започва новата образователна година в Гърция на 13 септември. Новите правила плануват да не бъде спиран образователният развой, нито да бъдат разпускани класове, даже в случай че има открит случай на инфектиран преподавател или възпитаник.
Снимка: bTV
Основната цел на управляващите е да не се стигне до отдалечено образование. Маските остават наложителни и в класните стаи, и на двора. Няма да важат единствено при спортни занимания.

Гръцкият министър на образованието Ники Керамеос съобщи, че образователният развой няма да бъде спиран за единични случаи на инфектирани, а ще се пристъпва към засилено тестване. Дистанционно образование ще има единствено, в случай че половината от класа се разболее. До тогава в карантина ще влиза единствено съседа по чин, в случай че не е имунизиран.

Снимка: bTV
За учениците има условие за два бързи антигенни или PCR теста седмично.

По данни на здравното министерство 80% от учителите са имунизирани, а към 86 000 деца сред 12 и 17г са получили най-малко една доза ваксина или са запазили час да я получат.

Учители и студенти, които не са имунизирани или преболедували, ще заплащат наложителни проби два пъти седмично със лични средства. Цената е закрепена и е 10 eвро. Тестовете за децата ще бъдат безвъзмездни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР