Гръцките власти са поискали контролирано изпускане на вода от язовир

...
Гръцките власти са поискали контролирано изпускане на вода от язовир
Коментари Харесай

България пуска още вода в Марица, за да спре мигрантите в Гърция

Гръцките управляващи са поискали следено изпускане на вода от язовир „ Ивайловград “, с цел да затруднят навлизането на незаконни мигранти по река Марица, оповестяват гръцките медии, представени от БНР.

Гръцките малките екрани „ Стар “ и „ Антена “ излъчиха репортажи за следено повишаване на равнището на река Марица, с цел да се затрудни прекосяването на незаконни мигранти.

По искане от Атина бил отворен яз на язовир „ Ивайловград “.

Покачването на водите на река Марица е от стратегическо значение за защитата на границата при Еврос.

След като не могат да преминат през Кастаниес заради мощно наличие на полиция и войска, трафикантите насочват мигрантите през река Марица. Това остана единственото място, откъдето към момента е допустимо да премине човек, разясняват локалните поданици.

В директно предаване телевизия „ Стар “ сподели, че водите от язовир „ Ивайловград “ са покачили сензитивно равнището на Марица на гръцка територия, като даже са залели мост, употребен за незаконно влизане в Гърция.

Граничните управляващи в Еврос оповестяват, че границата се охранява непрекъснато взаимно със сили на европейската организация „ Фронтекс “, както и специфични кипърски полицейски елементи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР