Гръцките власти регистрираха опасно нарастване на новите случаи на коронавирус

...
Гръцките власти регистрираха опасно нарастване на новите случаи на коронавирус
Коментари Харесай

В Гърция има опасност от връщане на карантината

Гръцките управляващи записаха " рисково повишаване " на новите случаи на ковид в страната. Правителството в Атина реагира и наложи нови ограничавания, които директно засягат и туристическия бранш, оповестява ДПА.

През последните три дни в Гърция с ковид са се заразили повече хора, в сравнение с през целия месец юни – общо 525 души, оповестиха управляващите. Миналата неделя даже е бил маркиран безспорен връх на новозаразените за едно денонощие, откогато от 26 февруари насам се води такава статистика.

Реакцията на държавното управление в Атина не закъсня: считано от 17 август, всички идващи по въздух от Швеция, Чехия, Белгия, Испания и Нидерландия ще би трябвало да демонстрират на влизане в страната отрицателен тест за ковид, изработен в границите на 72 часа преди идването им. Мярката важи за пътуващите със аероплан. На сухопътните граници на страната тя се ползва за всички пътуващи към Гърция, в това число и за многочислените български туристи.

Друга мярка визира заведенията за хранене, кафенетата и питейните заведения в доста туристически центрове: от вторник те към този момент затварят в среднощ. Мярката се отнася за островите Крит, Миконос, Парос, Санторини, Родос, Кос, Закинтос и Корфу, както и за Халкидическия полуостров близо до българската граница. От министерството за гражданската отбрана оповестиха нови инспекции за новото работно време на питейните заведения и заведенията за хранене. При нарушавания ще бъдат налагани санкции в размер на 10 хиляди евро.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР