Гръцките власти продължават издирването на още живи шофьори от ферибота

...
Гръцките власти продължават издирването на още живи шофьори от ферибота
Коментари Харесай

Продължава издирването на 10 души от ферибота до остров Корфу

Гръцките управляващи не престават издирването на още живи водачи от ферибота до остров Курфу.

Екип от спасители е на ферибота. Надежда им даде избавеният през днешния ден белоруски жител. Близките на изчезналите пасажери също са на пристанището.

През последните часове пожарникари са разкрили тялото на един от пасажерите. Засега няма информация националността му, осведоми.

Опитват се да доближат до елементи на кораба, където е загасен пожарът. Голяма е вярата да открият още живи пасажери.

Спасеният тази заран водач уточни на управляващите от къде е чувал диалог на хора преди да излезе на палубата.

В гаражите, заради висока температура и отровен въздух, не се позволяват спасители. Продължава гасенето на дребни огнища, които тлеят в затворените пространства на кораба.

Съдбата на търсените водачи вълнува цяла Гърция. Днес на литургия в църквите хората се молиха за избавление за изчезналите.

Въпреки компликациите избавителната интервенция продължава, оповестяват от министерството на комерсиалния флот.

Корабът беше сполучливо изтеглен в залив до островКорфу, с цел да не потъне.

Близките на водачите са на пристанището на Корфу с вяра за триумф на избавителната акция.

През миналата нощ част от българите, оживели при пожара на ферибота "Юрофери Олимпия " в Йонийско море, се върнаха у нас. Някои от тях дойдоха в Петрич, София и Пазарджик, 12 души се прибраха в Пловдив. Общо 10 души към момента са в неопределеност. 7 от тях са българи.

Пожарът на „ Юрофери Олимпия “, благосъстоятелност на италианската компания „ Грималди Лайнс “, избухна в петък, до момента в който фериботът пътуваше от Игуменица в Гърция към италианското пристанище Бриндизи.

Трима от българите, които остават в неопределеност след пожара на ферибота, са интернационалните водачи от Благоевградска област, потвърдиха пред БНР техни сътрудници, които към този момент са на родна земя. Ангел Лучков от Разлог е интернационален водач към пловдивска компания от 4 години. Бил е в каюта на петия етаж, когато лумнал пожарът. Бързо стигнал до шестия етаж, на който са избавителните лодки. От нощес е при фамилията си:

"Добре се усещам. Сполай Богу, че сме живи, най-важното е това! Всичко друго ще се оправи ", показа Ангел Лучков пред БНР.

Гаражите за тежкотоварните камиони са на долните четири етажа, първите два от които са изцяло затворени.

Ангел разяснява и неприятните условия на ферибота, което кара доста от неговите сътрудници да предпочетат да спят в камионите:

"Каютите са претъпкани - по четири индивида. Не са хубави изискванията и въобще корабът е под всякаква рецензия ".

Всички българи, които към момента са в неопределеност, са интернационалните водачи, удостовери Ангел Лучков. Сред тях са трима негови сътрудници от Хаджидимово, Сандански и Разлог:

"Всичките са интернационалните водачи. Единият от сътрудниците, който е мой съгражданин, от Разлог е, той към момента е в неопределеност, още не е открит. Не мога да ви кажа сигурно дали е бил в каютата, дали си е бил в камиона. Просто не знам ".

Въпреки че времето напредва, надява се сътрудниците му да са живи:

"Спасителната акция ще продължи и нека да намерят и други, да са оживели, до последно ще се надяваме ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР