Гръцките власти предупреждават при зареждане на гориво за автомобилите да

...
Гръцките власти предупреждават при зареждане на гориво за автомобилите да
Коментари Харесай

Предупредиха всички българи за бензиностанциите в Гърция: Задължително пазете касовия бон

Гръцките управляващи предизвестяват при зареждане на гориво за колите да не изхвърляте касовия бон, тъй като при нарушаване има опция за обезщетение на клиента, предава сътрудник на Българското национално радио в южната ни съседка.

Гърците към този момент освен изискват касов бон при зареждане на бензиностанция, само че и го резервират, до момента в който изразходват зареденото гориво. Към това приканват и управляващите заради зачестили случаи на развалени коли след зареждане с разредено гориво, съобщи БНР.

Единственият документ, който клиентът може да даде е касовия бон и при констатиране на нарушаване клиентът получава обезщетение. За това поучават и юристи, които към този момент завоюваха каузи в съда за развалени коли от некачествено гориво. Финансовите управляващи оповестяват, че всеки клиент въз основата на документа за зареждане може да направи и анонимно недоволство, което наложително се проверява.

Друга машинация от страна на бензиностанциите, предизвестяват управляващите, е изписване и таксуване на повече гориво от вместимостта на резервоара на колата. И тук е дължимо обезщетение на клиента против касовия документ.

Ежедневно се правят инспекции за качествата на продаваните горива, оповестяват екипите по надзор, като към този момент има случаи на задържани притежатели на бензиностанции за машинация и лишаване на лицензи за продажба на горива.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР