Гръцките власти потвърждават, че засега не стои на дневен ред

...
Гръцките власти потвърждават, че засега не стои на дневен ред
Коментари Харесай

Гърция няма да затваря “Промахон” за чужденци

Гръцките управляващи удостоверяват, че към този момент не стои на дневен ред затваряне на граничния пункт "Промахон " за чужденци.
България не е рискова страна за болестта и българските жители се тестват изборно на границата.
Граничният пункт "Кулата - Промахон " работи с цялостен потенциал. Все още за прекосяване на български жители е належащо да показват единствено код от изпратената декларация.
Българите се тестват за ковид изборно и то в случаи, в случай че са обитавали в стани с висок риск от болестта. От 15-ти юли ще се позволява влизане единствено с негативен тест за ковид.
Три медицински екипи на "Промахон " вземат проби за тест. Преминаването се прави бързо макар опашката от коли. Чака се не повече от половин час.
Силен е трафикът на ТИР-ове от България за Гърция. Гръцките медии осведомят, че екипът по надзор на болестта е предложил на премиера Мицотакис да се затвори граничният пункт "Промахон " за всички чужденци. Засега тази последна мярка не се постанова, потвърдиха формалните управляващи.
Очаква се през днешния ден министърът на опазването на здравето за забрани фолклорните фестивали, които са традиция в Гърция през лятото,защото те са огнища на болестта, съгласно епидемиолозите.
Неовладян проблем също са и нощните заведения на брега на морето, където има огромен риск от заразяване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР