Гръцките власти облекчиха режима на влизане на граждани от ЕС

...
Гръцките власти облекчиха режима на влизане на граждани от ЕС
Коментари Харесай

Страхотна новина за българите, които са тръгнали към Гърция ВИДЕО

Гръцките управляващи облекчиха режима на влизане на жители от Европейски Съюз в страната. Те решиха, че стопроцентовия надзор за жителите на Европейския съюз към този момент не е необходим. Така българите към този момент още веднъж минават границата единствено след проявление на персонална карта.

Забавянето се случва единствено при инспекциите на сръбските туристи, които се оказаха извънредно доста на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата”. Те би трябвало да показват адреса, на който ще отседнат в Гърция. На доста от тях се вършат и проби за ковид.

Към момента прекосяването през границата се случва доста по-бързо спрямо по-рано, когато важеше стопроцентовия надзор на жителите.

По-рано през днешния ден чакането на „ Кулата” беше извънредно дълго, хората стояха по 4-5 часа, с цел да доближат границата. Причината бе точно решението на гръцките управляващи за 100% надзор на границата. Данните на всички преминаващи се записват на компютър, а с това се занимаваха единствено трима служители на реда, които не можеха да смогнат.

„ Пълен парадокс, автомагистрали вършим, не можем на две КПП-та да сложим 10 индивида да работят и готово”, разяснява един от тях.

„ Може и да ни саботират да не вървим в Гърция, а има и възможност да е просто неприятна организацията”, сподели мъж, чакащ на границата.

5 часа в опашката останаха и заболели хора, които най-после не устояха и потеглиха в насрещното платно, таман преди граничния пункт. „ Аз съм раково-болнаи с инсулт. Въпреки това, не ме пускат да мина границата. Полицаите ме пуснаха да мина, а аз към този момент 5 часа не мога да мръдна”, разяснява една от чакащите.

За по два метра преднина водачите започнаха и да се карат. Когато търпението на доста от чакащите взе да свършва, полицията предложи кулоар на тези, които желаят да изоставен колоната и да се върнат назад към столицата. Въпреки това настана безпорядък, а над 20-часовото очакване за водачите на камиони да преминат границата приключи със възбрана да влязат в Гърция.

В следобедните часове екипи от община Петрич раздаваха вода на чакащите в дългата колона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР