Гръцките учебници ще бъдат променени, за да се включи термина

...
Гръцките учебници ще бъдат променени, за да се включи термина
Коментари Харесай

Северна Македония влиза в гръцките учебници

Гръцките учебници ще бъдат изменени, с цел да се включи термина Северна Македония, като част от нова образователна стратегия в сходство с Договора за Преспа, пишат гръцките медии, представени от МКД.
" Гръцките учебници ще включват новото име " Северна Македония " като название на нашата съседка ", написа заместник-министърът на външните работи Маркос Боларис в отговор на въпрос на юриста на Нова народна власт, Йоргос Кумуцакос.
Според отчетите, на които медиите се базират, и двете страни са постигнали прогрес в смяната на образователната стратегия в учебниците, която е в ход, според Договорa от Преспа.
След второто съвещание на Съвместната интердисциплинарна комисия на специалистите по исторически, археологически и просветителни въпроси беше оповестено в взаимно изказване, че " двете страни са основали интензивна стратегия за реализиране на взаимно допустими решения, учредени на съответните правила и цели на ЮНЕСКО и Съвета на Европа ".
" Втората среща удостовери уговорката на двете страни за поощряване на духа на европейските полезности като взаимност, доверие и взаимно съдействие ", се споделя в взаимното изказване с оповестяване, че идващото съвещание на комисията ще се организира в Атина на 12 и 13 април.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР