Гръцките транспортни работници обявиха в петък 24-часова стачка, в знак

...
Гръцките транспортни работници обявиха в петък 24-часова стачка, в знак
Коментари Харесай

Гърция в блокада: Всички видове транспорт спират за 24 часа

Гръцките транспортни служащи оповестиха в петък 24-часова стачка, в символ на митинг против импортирания в Народното събрание законопроект, предусещащ нови ограничения за икономии.

Днес в цялата страна няма да работят чиновниците в железопътния превоз.

Корабите на Гръцката морска федерация, в това число фериботите сред гръцките острови и континенталната част, ще останат в пристанищата.

В Атина няма да се движат метрото и трамваите. Столичните профсъюзи на водачите на тролейбуси и рейсове ще проведат 24-часова стачка в понеделник, 15 януари.

Стачката е подкрепена и от Съюза на лекарите на лечебните заведения в Атина и Пирея. В петък в столичните клиники ще се оказва единствено незабавна помощ.

Синдикатите считат, че новият закон лимитира правото им на стачка. Новият законопроект вкарва ограничения, съгласувани с интернационалните кредитори, отнасящи се до организирането на търгове за продажба на имущество на ипотечни длъжници, провеждането на стачки, разпределянето на помощи за деца и небогати, действието на кадастралната система.

Според новия закон, решението за осъществяване на стачки ще бъде вземано не от управителния съвет на профсъюза, както в този момент, а от самите служащи, оповестява БГНЕС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР