Гръцките служби за борба с тероризма задържаха депутата от крайнодясната

...
Гръцките служби за борба с тероризма задържаха депутата от крайнодясната
Коментари Харесай

Арестуваха гръцкия депутат, призовал за военен преврат

Гръцките служби за битка с тероризма задържаха депутата от крайнодясната партия „ Златна зора “, Константинос Барбарусис в Атина, откакто в петък той прикани за боен прелом в Гърция в отговор на съглашението сред Атина и Скопие за името на Македония, съобщи гръцкият в. „ Катимерини ".

Барбарусис е бил задържан тази заран в дома на собствен другар в северната част на Атина, където той се е укривал от петък, откакто прокуратурата го разгласи за общодържавно търсене по обвинявания в държавна измяна.

По време на дебатите за вота на съмнение против гръцкото държавно управление Барбарусис съобщи пред Народното събрание, че армията би трябвало да арестува премиера Алексис Ципрас, министъра на защитата Панос Каменос и президента Прокопис Павлопулос, с цел да „ предотврати държавната измяна “, която съставлява съглашението за името на Македония.

В отговор на речта на Барбарусис ръководителят на Народното събрание забрани на „ Златна зора “ да взе участие в дебатите по вота на съмнение против държавното управление на Ципрас и упрекна партията в подстрекателство към принуждение.

Малко по-късно стана ясно, че „ Златна зора “ е изключила Барбарусис от своите редици поради „ отклоняване от партийната линия “.

Според юриста на Барбарусис, гръцкият народен представител съжалява за казаното и твърди, че е направил мненията в развълнуван миг, без да мисли за следствията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР